Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jó nekünk a vércsoport szerinti étrend?
  2023-11-21 22:43:53, kedd
 
  A vércsoportdiéta azon az elméleten alapszik, miszerint a vércsoportunk szabályozza, hogy milyen táplálékokat lehet fogyasztani és mely ételeket kerüljük el. Ezzel a módszerrel nemcsak fogyhatunk, hanem sokféle betegség is elkerülhet bennünket. Egy természetgyógyász orvos, bizonyos Peter D' Adamo határozta meg a vércsoportdiétát, mégpedig oly módon, hogy az adott vércsoporttal rendelkező emberek hogyan reagálnak egyes ételekre.

D' Adamo azt állítja, hogy azok az ételek, amelyeket elfogyasztunk, kémiailag reagálnak a vércsoportunkkal. A természetgyógyász úgy véli, ha a vércsoportunknak megfelelő táplálékokat vesszük magunkhoz, a testünk hatékonyabban tudja megemészteni az ételt, több lesz az energiánk, és ez segít megelőzni a különféle betegségeket.

A vércsoportdiéta kizárólag egészséges embereknek való. Ha valakinek valamilyen krónikus betegsége van, mindenképpen tartózkodjon ettől a diétától, hiszen ez a fajta diéta ütközhet azzal az étrenddel, amit az orvosa írt Önnek elő, ha valamilyen krónikus betegségben, például cukorbetegségben szenved.

Az A vércsoportú embereknek elsősorban a vegetáriánus étrendhez kell ragaszkodniuk, azaz főként gyümölcsöt, zöldséget, gabonaféléket, babot, hüvelyeseket, dióféléket és magvakat kell fogyasztaniuk. Az ebbe a vércsoportba tartozó emberek jógázzanak és meditáljanak rendszeresen a stressz csökkentése érdekében. Az A vércsoportúak érzékeny immunrendszerrel rendelkeznek.

A B vércsoportú embereknek a változatos étrendhez kell ragaszkodniuk, ami azt jelenti, hogy az étrendben szerepelni kell a gyümölcsöknek, a zöldségeknek, a gabonaféléknek, a húsféléknek, a halaknak, a tojásnak és a tejtermékeknek. Ellenben tartózkodniuk kell a dióféléktől és a magvaktól. Olyan sportot válasszanak, amelyek fizikai és szellemi aktivitást követelnek. Jó sportnak számít a golf, a kerékpározás és a tenisz is.

Az AB vércsoportú emberek bármilyen táplálékot fogyaszthatnak, azonban nekik is ajánlott a tiszta vegán étrend. Kiemelt táplálékok közé tartoznak a tenger gyümölcsei, a tejtermékek és a zöld leveles zöldségek. Kerülni szükséges az alkoholt, a koffeint és a füstölt, pácolt húsokat. Olyan tevékenységek kombinációja javasolt, amelyek magukba foglalják a meditációt és az intenzív gyakorlatokat, például a futást, az aerobicot és a súlyzós edzést.

A 0-ás vércsoportú embereknek magas hústartalmú étrendet kell követniük D' Adamo szerint, az átlagosnál kevesebb zöldséggel, diófélékkel, tojással és magvakkal. Olyan gyakorlatokat szükséges végezniük, amelyek egy kicsit megterhelik a szív- és érrendszert, illetve az izomrendszert. Ilyen sport a futás vagy éppen a zumba. Az ebbe a vércsoportba tartozó emberek gyakran küzdenek hasi problémákkal.

Ezek alapján is láthatjuk, hogy igenis van összefüggés a vértcsoportunk és az étrendünk között. Minden vércsoportnak különböző biokémiája van és minden élelmiszer tartalmaz lektineket. Tehát nem meglepő, ha olyan ételt fogyasztunk, amely nem kompatibilis lektint tartalmaz a vércsoportunkkal, az megzavarja az emésztőrendszer anyagcseréjét és a hormonális homeosztázist is. Mindenképpen fogyasszunk tehát olyan ételeket, amelyek a vércsoportunknak megfelelőek, ezen kívül mozogjunk rendszeresen és próbáljuk meg kezelni a stresszt. Ez a megoldás segíthet hatékonyan fogyni, illetve megnövelni az immunrendszer egészségét a betegségek megelőzése érdekében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: vércsoportunkkal, vércsoportunknak, immunrendszerrel, vércsoportdiétát, cukorbetegségben, vércsoportdiéta, emésztőrendszer, gabonaféléknek, fogyaszthatnak, vértcsoportunk, tejtermékeknek, tartózkodniuk, ragaszkodniuk, gyakorlatokat, hatékonyabban, gabonaféléket, gyümölcsöknek, vércsoportunk, izomrendszert, vércsoporttal, vércsoportnak, tevékenységek, elfogyasztunk, fogyasztaniuk, immunrendszer, vércsoportúak, homeosztázist, anyagcseréjét, megemészteni, táplálékokat, kerékpározás, vércsoportba, problémákkal, kombinációja, zöldségeknek, meditáljanak, vércsoportdiéta azon, elméleten alapszik, vércsoportunk szabályozza, módszerrel nemcsak, természetgyógyász orvos, adott vércsoporttal, vércsoportunknak megfelelő, testünk hatékonyabban, különféle betegségeket, vércsoportdiéta kizárólag, fajta diéta, vegetáriánus étrendhez, vércsoportba tartozó, stressz csökkentése, változatos étrendhez, étrendben szerepelni, Peter D’,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Esti kép  Pillangó  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Különös!  Ébredj  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Jó éjszakát  Alvó cica  Maradék idő  A Gömb  Beney Zsuzsa - Sirató  Két ember becsülete  Beney Zsuzsa - Tavasz  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Amit átélünk,  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Paul David Tripp Április 25  Ébredj  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Gondolatok az életről és szere...  Föld napja április 22  Mindenünk, amink van, amit sze...  A fák lelke  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Ha így haladunk...  Pillangó  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Esti kép  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Paul David Tripp Április 26  Föld napja április 22  Két tekintet van  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Muratáj  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Gondolatok az életről és szere...  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
vércsoportdiéta azon, elméleten alapszik, vércsoportunk szabályozza, módszerrel nemcsak, természetgyógyász orvos, adott vércsoporttal, vércsoportunknak megfelelő, testünk hatékonyabban, különféle betegségeket, vércsoportdiéta kizárólag, fajta diéta, vegetáriánus étrendhez, vércsoportba tartozó, stressz csökkentése, változatos étrendhez, étrendben szerepelni, tiszta vegán, tenger gyümölcsei, zöld leveles, intenzív gyakorlatokat, súlyzós edzést, 0-ás vércsoportú, átlagosnál kevesebb, kicsit megterhelik, futás vagy, étrendünk között, emésztőrendszer anyagcseréjét, hormonális homeosztázist, vércsoportunknak megfelelőek, megoldás segíthet, immunrendszer egészségét, betegségek megelőzése, vércsoportunkkal, vércsoportunknak, immunrendszerrel, vércsoportdiétát, cukorbetegségben, vércsoportdiéta, emésztőrendszer, gabonaféléknek, fogyaszthatnak, vértcsoportunk, tejtermékeknek, tartózkodniuk, ragaszkodniuk, gyakorlatokat, hatékonyabban, gabonaféléket, gyümölcsöknek, vércsoportunk, izomrendszert, vércsoporttal, vércsoportnak, tevékenységek, elfogyasztunk, fogyasztaniuk, immunrendszer, vércsoportúak, homeosztázist, anyagcseréjét, megemészteni, táplálékokat, kerékpározás, vércsoportba, problémákkal, kombinációja, zöldségeknek, meditáljanak, hüvelyeseket, kompatibilis, tartózkodjon, mindenképpen, rendszeresen, rendelkeznek, betegségeket, vegetáriánus, vércsoportú, betegségben, válasszanak, érrendszert, megfelelőek, fogyasszunk, fogyasztani, tejtermékek, csökkentése, megterhelik, húsféléknek, diófélékkel, fogyasztunk, összefüggés, szabályozza, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.